Trondheim Sprintcamp 2016

18.03.2016 Norges Orienteringsforbund

Bare tre uker til sprintkonkurranser av høy kvalitet, internasjonal matching og givende foredrag!

Etter flere sesonger med Bergen Sprint Camp som et fast innslag på sesongplanen på vinterstid for Norges- og verdens beste sprintløpere, har en i år utfordret Trondheimsmiljøet til å arrangere «sprinthelg» etter det tradisjonelle Sprint Camp- konseptet.

Bakgrunnen er at arrangøren av Bergen Sprint Camp, Varegg Fleridrett, i 2016 er vertskap for NM – sprint, og dermed legger all arrangørfokus på Norgesmesterskapet.

Da blir det opp til arrangørtrioen NTNUI, Wing OK og OL Trollelg å føre tradisjonen med Sprint Camp videre.

I byen ved Nidelvas bredde – som var vertskap for NM – sprint så sent som i 2014, blir det til sammen fire sprintkonkurranser fra fredag til søndag, hvorav lørdagens første konkurranse også er World Ranking Event.

Det hele innledes med trening, eller Model Event, fredag formiddag på kartet «Øya-Kalvskinnet», før det blir startnummer og konkurransedrakt på Lade fredag ettermiddag/kveld.

Deretter er det World Ranking Event lørdag formiddag på kartet Rosten.

Lørdag ettermiddag er Gløshaugen som er arena. Området som – i følge hjemmesiden til Trondheim Sprint Camp – er bastionen til NTNU. Denne lørdagsettermiddagen blir uansett teoretiske problemer og studier lagt bort til fordel for praktiske veivalgsutfordringer i høyt fart på kart i stor målestokk.

De som har høyest fart og best orientering gjennom de tre innledende konkurransene får gå først ut på søndagens jaktstart – som avslutter – Trondheim Sprint Camp.

Denne finner sted på Festningen.

Her har en tidligere hatt både VM- og NM-løyper, og når en vet at både Maja Alm og Tue Lassen har meldt sin ankomst til «sprintcampen» blir det VM-nivå også i denne konkurransen.

Og med Camp Norway status på «konkurransehelgen», vil det også være foredrag signert den nevnte danske duoen.

Med sprintmedaljer fra VM de to siste årene, har både Maja Alm og Tue Lassen garantert noe å lære bort til fremadstormende norske sprintløpere.

Sammen med sin landslagstrener, Lars Lindstrøm, skal de forteller hva som ligger bak fart i beina og flyt i orienteringen under sprintløp.

Dermed er det ikke noe å lure på; Trondheim Sprint Camp en konkurransehelg som er vel verdt å få med seg.

Meld deg på i dag, og ta turen til Trøndelags hovedstad for høy fart på kart i stor målestokk om tre uker.

 

Bulletin 1

Hjemmesiden til arrangementet

 

Påmelding