Innføring av helseattest i orientering

14.03.2016 Norges Orienteringsforbund

Utøvere som ønsker å bli vurdert til representasjonsoppgaver må levere etterspurte helseopplysninger.

 

Denne sesongen innfører Norges Orienteringsforbund helseattest for samtlige utøvere som skal representere Norge internasjonalt.

Hva er en helseattest?
Helseattest er en attest/godkjennelse på at en utøver er frisk nok til å konkurrere ut i fra de parametre som innhentes.

Helseattesten består av to deler; Egenerklæring fra utøver og skjema fra en undersøkelse utført av fastlege. Begge delene må være utfylt og signert. Utøveren skal selv fylle ut egenerklæringen og fremvise den til legen i forbindelse med legeundersøkelsen. Dersom utøver er under 16 år skal egenerklæringsskjema også signeres av en foresatt. 

Det er frivillig å gi fra seg helseopplysningene, på lik linje med at det er frivillig å satse mot toppen i orienteringssporten. Men dersom man ønsker å bli vurdert for representasjonsoppgaver for Norges Orienteringsforbund, er det et krav at man har avgitt de etterspurte helseopplysninger innen den frist som er fastsatt. Ved signering av helseattesten legges det til grunn at utøver har avgitt helseopplysningene basert på et frivillig, uttrykkelig og informert samtykke. Er utøver under 16 år, skal foresatte med-signere. Samtykket kan til enhver tid trekkes tilbake. Helseopplysningene vil da bli slettet fra journalsystemet.  

 

Formål:
Norsk idrett setter utøvernes helse foran prestasjon. Helseattesten skal avdekke om utøver har ernæringsutfordringer, spiseforstyrrelse eller om det foreligger andre forhold som er relevant for vurderingen av om utøver er helsemessig skikket til å representere.

Konkurranser i 2016 der NOF skal ta ut løpere som skal representere:

  • Verdenscup

  • VM og EM (både junior og senior)

  • Junior European cup

    Last ned helseattesten: her
     

  • Praktiske opplysninger:

  • Helseattesten sendes pr. post til eller leveres personlig til (OBS; skal ikke sendes som e-post):

    Norges orienteringsforbund
    V/Aasne Hoksrud
    Postboks 5000
    0840 Oslo
     



    Frist for innsending av helseskjema er 10. april
     

    Vedkommende er underlagt reglene i helsepersonelloven og har taushetsplikt.