- Østfold har dokumentert solid støtte fra fylket og forbundet

17.03.2016 Ivar Haugen

Det Internasjonale Orienteringsforbundet fornøyd med godt inntrykk etter befaring i anledning søknad om VM i 2019 – endelig beslutning blir tatt 1. april.

Toril Mølmen - Kultursjef Østfold fylkeskommune, Jan Arild Johnsen, arrangementsansvarlig Norges Orienteringsforbund, Andreas Lervik - Leder kultur- og næringskomiteen Østfold Fylkeskommune, Aron Less, leder fot-o komiteen IOF, Bernt Myrvold, Østfold o-krets, Jørn Sundby, VM-kontrollør hos IOF på en av de aktuelle VM-arenaene for 2019. Foto: J.E.M.

 

- Jeg har hatt fine dager i Norge. Både jeg og Jørn Sundby (nordmann med ansvar som VM-kontrollør i IOF red.anm.), er fornøyd med det vi har fått se. Vi tror klubbene i Østfold kan få til et godt mesterskap, sier ungarske Aron Less, som er leder i fotorienteringskomiteen i Det Internasjonale Orienteringsforbundet (IOF).

I anledning den norske søknaden om VM i orientering til Østfold i 2019 har han, sammen med nevnte Jørn Sundby, vært på befaring i Norge og Østfold de siste dagene.

Onsdag var det møter i forbundslokalene på Ullevål stadion, før det bar ut i felten torsdag.

- Østfold tar mål av seg til å arrangere tidenes VM i orientering, og har dokumentert solid støtte fra fylket og forbundet.  Alt ligger til rette for et bra mesterskap, sier han om sitt inntrykk.

Andreas Lervik, leder kultur- og næringskomiteen i Østfold Fylkeskommune, kan ikke annet enn å si seg enig.

- Vi fikk vist frem både fylket og terrenget. Samtidig fikk vi formidlet fordelene og mulighetene ved å ha et orienterings-VM i Østfold, sier han, og fortsetter:

- Som det ble sagt i dag; Østfold episenteret for orientering i Norge, og om det skal være orienterings-VM i Norge, er Østfold stedet.

Kretsleder i Østfold orienteringskrets, Jens Erik Mjølnerød er enig:

- Jeg tror representantene fra IOF var fornøyd med det vi viste frem, og jeg føler også at vi fikk god aksept for det vi presenterte, sier han, og legger til:

- Aron Less synes det var positivt at vi hadde fått såpass god forankring og støtte hos myndighetene på kort tid. Det viser at søknaden er godt fundamentert.

- Men han var også fornøyd med det han så både på arenaene og ute i terrenget.

Ungareren fikk løp seg en runde i terrenget, for å danne seg et fullstendig bilde av det som eventuelt venter verdenseliten i 2019.

Og det er lite annet enn superlativ fra ungareren.

- Østfold har en god plassering, med nærhet til 70 prosent av o-løperne i Norge. Dette muliggjør den visjonen arrangøren har om å skape en stor happening, samtidig vil et eventuelt VM også være en god dytt i ryggen for Norges orienteringsforbunds visjon om at 1 prosent av Norges befolkning skal være o-løpere i 2020.

Hva er det viktigste dere har fått med dere fra dagene i Norge og Østfold?

- Det viktigste vi har fått bekreftet under vår besøk er den støtten som arrangøren har i ryggen fra fylket, forbund og klubbene i regionen. Det er basisen for alt annet i ett VM, sier Less, og legger kjapt til:

- At de kan arrangere o-løp vet vi fra før.

På bakgrunn av den rapporten Less og Jørn Sundby utarbeider etter befaringen, skal altså IOF Council ta sin beslutning om VM-arrangør i 2019 den 1. april.

- Det er bare å krysse fingrene, smiler en entusiastisk Andreas Lervik i Østfold fylkeskommune.

 

Befaring i SAprsborg sentrum:

woc-3 (2)-600.jpg