Ung leder

Hovedsponsorer

Norsk orientering trenger unge og motiverte  ledere og trenere som vil bidra til utvikling lokalt , regionalt og nasjonalt. Det finnes en rekke utdanning- og kurstilbud som tilbys gjennom  idretten. Under ser du link til noe.   
 
Ungdomskomiteen i Norsk Orientering (UNO): Ble opprettet i 2013 og arbeider med mål å rekruttere og beholde flere unge som utøvere, trenere og unge ledere i orienteringsmiljøet. Ta gjerne kontakt med dem om du ønsker å være med å bidra i ungdomnettverket. Les mer om UNO HER.
 
 
Norges idrettsforbund tilbyr flere utdanninger for ungdom i alder 15-29 år. Se mer informasjon om de ulike tilbudene HER


Trenerutdanning: Norges Orienteringsforbund oppfordrer alle unge fra 16 år å ta treningutdanning. Trener -1 kurset gir en grunnleggende utdanning i å lede barn og unge i klubbens aktiviteter og mange gode tips til relevante øvelser. Les mer om innholdet i trenerutdanningen HER


Camp Unge trenere: Årlig camp for unge trenere i alder 17-29 år, rett i forkant og under HL/OLL. Trenerne får innføring i tema som trenerrollen, kommunikasjon, veiledning av unge, motivasjon- og teambuilding øvelser, førstehjelp etc. Deretter praktisere de som ledere for en treningsgruppe under O-landsleiren.


Ung:Leder. Norges Friidrettsforbund har i perioden 2012-15  tilbudt lederutdanning for unge mellom 15-25 år (Ung:Leder) med fokus på ledelse, prosjektledelse og lokalt engasjement. Orientering fikk mulighet til å delta med 6-10 deltakere årlig.