Anders Nordberg Årets trener!

21.11.2015 Pressemelding

God oppfølgning av utøverne ga pris til treneren i Nydalens SK.

Under kompetansehelgen til Norsk Orientering på Gardermoen benyttet en sjansen til å dele ut en del priser.

Den første av prisene som ble delt ut gikk til tidligere landslagsløper og flerfoldig VM-medaljør Anders Nordberg som i fjor gikk over i trenerrollen i Nydalens SK, og har i to sesonger fungert som «spillende trener» i Oslo-klubben.

Etter to år med gode, tilpassede og varierte treninger til elder ungdom, junior og senior, har utøverne gitt Skienskaren de beste skussmål som motivator og inspirator i sin trenergjerning.

- Anders både ser og lytter til utøverne, før han med bakgrunn i dette gir veloverveide treningstips og innspill til hver enkelt, forteller utøverne.

- Vi har spesielt lagt vekt på at Anders er god i en-til-en oppfølgning av utøverne, heter det fra juryen i begrunnelsen for at Nydalens SKs trener er kåret til Årets trener.

- Jeg skal ikke si så mye, men i går var jeg på en tradisjonsrik markering i regi av Nydalens SK. Der fikk jeg pris for årets bom. Vil nok si at jeg rangerer denne prisen hakket over, sa en fornøyd Anders Nordberg med smil om munnen.

Bommen som ga han pris i går fant sted under NM-natt, der han gjorde vendereis og brøt løpet etter store problemer i innledningen av konkurransen.

Dette i motsetning til hans trenerkarriere i Nydalens SK, hvor han har innledet på forbilledlig måte, og altså kan titulere seg som Årets trener i Norsk Orientering i 2015.

Som «Årets trener» får Nordberg heder, diplom og et stipendium på 3000 kr.

De to andre nominerte, som ikke nådde opp i kampen med Anders Nordberg, var Eva Jurenikova, Halden SK og Arild Vassenden, Frol IL.

Juryen besto av:

o   Egil Johansen, medlem Trenerforeningens Norsk Orienterings styre
o   Kenneth Buch, landslagssjef
o   Eivind Tonna, talentutvikler Norsk Orientering
o   Lene Kinneberg, fagansvar for trenerutdanning